Een pupje voor Sky

Sky is dol op dieren. Het maakt niet heel veel uit wat voor dier het is, ze vindt alle dieren lief of leuk of schattig. Later als ze groot is, wil ze graag iets met dieren doen, wat precies, dat weet ze nog niet. Sky is 10 jaar en zo lang ze het weet, is Misty haar hond geweest. Maar Misty was al oud en is pas geleden overleden. Sky is daar vreselijk verdrietig over geweest. Nog steeds mist ze Misty heel vaak. Ze kon zo fijn met haar knuffelen en spelen. Misty luisterde ook heel goed naar Sky en was altijd blij als Sky uit school kwam. Daar werd Sky extra vrolijk van, want school vindt ze niet zo leuk. Ze moet veel te hard werken en veel moeilijke dingen doen. 

Niet alleen Sky mist Misty vreselijk, ook haar zussen en ouders missen de hond. Ze was ook zo lang een deel van het gezin, dat het echt een groot gemis is voor iedereen. Als Sky op een dag uit school komt, het moment waarop ze Misty het meeste mist, hoort ze ineens gepiep in de kamer. Even denkt Sky dat het Misty is, want het klinkt als een hondje, maar meteen bedenkt ze weer dat dat helemaal niet kan. Snel loopt ze verder de kamer in om te zien waar het geluid vandaan komt. In de kamer ziet ze een heel lief klein bruin hondje. Zo schattig en zo klein! Sky is helemaal verbaasd. ‘Wie is dat? Wat is hij schattig!’ en ze loopt direct op het kleine pupje af. ‘Dit is Benji. Benji komt bij ons wonen voortaan,’ zegt mama. Sky krijgt bijna tranen in haar ogen. Zo blij is ze met het nieuwe hondje. ‘Mag ik hem even vasthouden?’ vraagt ze. Mama geeft het pupje aan Sky. Sky merkt dat Benji het best spannend vindt. Hij kijkt nog een beetje angstig. ‘Waarom trilt hij zo?’ vraagt Sky. ‘We hebben hem net opgehaald en hij moet nog heel erg wennen. Hij mist zijn mama en zijn vertrouwde omgeving.’ Dat vindt Sky eigenlijk wel een beetje zielig. ‘Kon je zijn mama dan niet ook meenemen?’ vraagt Sky. Mama moet een beetje lachten. ‘Nee, ze had nog meer pupjes en de mama blijft bij de fokker. Benji went wel hoor, over een paar dagen zul je zien dat hij zich helemaal thuis voelt. Vooral als we allemaal heel lief voor hem zijn.’ Dat laatste had mama niet hoeven zeggen, natuurlijk is Sky lief voor Benji. Ze is meteen dol op het hondje. 

Na amper twee dagen is Benji gewend aan zijn nieuwe omgeving. Hij vindt het gezellig bij het drukke gezin en geniet van alle aandacht van Sky en haar zussen. Maar Benji is ook heel speels en ondeugend. Zo heeft hij al een sok kapot gebeten en al een paar keer midden in de kamer op de grond geplast. ‘Dat deed Misty nooit!’ roept Sky verontwaardigd als Benji weer eens in de kamer plast. ‘Jawel hoor,’ zegt mama, ‘maar toen was jij nog zo klein dat je zelf nog in een luier plaste!’ 

Benji vindt het geweldig om met een balletje te spelen. Maar als het balletje onder de bank rolt, gaat ze heel hard piepen. Sky moet daar erg om lachen en haalt het balletje voor Benji onder de bank vandaan. Als Benji een weekje bij hen woont, mag hij een klein stukje wandelen. Sky loopt met het kleine pupje over straat. Ze is apetrots. Maar ook het wandelen is anders dan met Misty. Benji loopt alle kanten uit en Sky struikelt bijna over hem. ‘Nou Benji, kijk eens uit!’ Benji kijkt haar met vragende ogen aan. Het is zo schattig dat Sky niet boos kan blijven. Iedereen die ze tegenkomt vindt Benji erg schattig en wil hem even aaien, maar dat vindt Benji niet heel leuk. Hij huppelt snel verder. 

Op een ochtend, als Sky naar school moet, zoekt ze naar haar schoenen. Die had ze toch gisteren bij de achterdeur gezet. Maar daar staan ze niet meer. ‘Mam, waar zijn mijn schoenen?!’ roept ze. ‘Daar waar je ze hebt uitgedaan!’ roept mama terug. Haar standaard antwoord. ‘Neehee, daar staan ze niet. Ik had ze bij de achterdeur gezet.’ Roept Sky geïrriteerd. Intussen zoekt ze in de kamer en in de hal, maar nergens zijn haar sneakers te vinden. Zo kom ik nog te laat op school, denkt Sky. Zou één van haar zussen weer een geintje hebben uitgehaald? Ineens ziet ze Benji in zijn mand liggen. Hij ligt op iets te kauwen. Die pup kauwt ook overal op, denkt Sky. Ze gaat kijken waar hij nu op ligt te kauwen en dan ziet ze dat het haar sneakers zijn, die hij zelf naar zijn mand heeft gesleept. ‘Oh, stoute Benji!’ roept Sky verontwaardigd. Snel trekt ze de schoenen bij hem weg. De linkerschoen is nog goed, maar van de rechterschoen is de veter helemaal kapot gekauwd. Sky ziet stukjes veter in de mand liggen. ‘Mam! Benji heeft mijn schoen kapot gekauwd!’ Mama komt aangerend. ‘He verdikkeme! Je moet je schoenen ook opruimen, Sky!’ zegt mama boos. ‘Het is gelukkig alleen maar de veter, kom ik heb nog wel veters ergens, dan doen we er snel een nieuwe in.’ Mama rommelt in een la en komt met blauwe veters naar Sky gelopen. ‘Er kunnen toch geen blauwe veters in deze schoenen! Dat is zooo lelijk!’ Mama kijkt haar verontwaardigd aan. ‘Het is even niet anders. We halen later wel witte, nu moet je naar school en doe je het maar met blauwe. En nu even opschieten anders ben je echt te laat!’ Mopperend doet sky de blauwe veter in haar schoen. Ze kijkt ernaar. Het is eigenlijk best grappig, een schoen met een witte veter en een schoen met een blauwe veter. ‘Ik vind het toch wel leuk. Zo kan ik de hele dag aan Benji denken. Ik hoef alleen maar naar mijn schoenen te kijken!’ Met een grote glimlach fietst Sky naar school. 

Nicole Martens, oktober 2017

Eén antwoord op “Een pupje voor Sky”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.