Hij komt, hij komt….

Rover staat met zijn kleine zusje Simone en papa en mama in de haven. Het is er ontzettend druk. Er zijn heel veel kinderen en ook heel veel papa’s en mama’s. Er klinkt muziek en overal hangen versieringen. Sinterklaas komt vandaag in hun stad! Rover vindt het altijd reuze spannend als de Sint weer komt. Deze keer hebben ze een geweldig plekje gevonden, vlak langs het water. Ze kunnen goed zien of de boot er al aankomt. Omdat Simone nog zo klein is, mag ze bij papa op de schouders zitten. Mama heeft beloofd dat ze Rover op zal tillen als hij het niet goed ziet. Iets verderop staan de muzikanten die het ene Sinterklaasliedje na het andere spelen. Rover vindt het leuk, hij kent heel veel Sinterklaasliedjes en zingt uit volle borst mee. 

‘Wanneer komt ie nou, mama?’ vraagt Simone. Ze vindt het lang duren. Het regent niet maar er staat wel een koude wind. Zeker bovenop papa’s schouders is het koud. Mama kijkt op haar horloge. ‘Hij zou er nu zo moeten zijn hoor, het is al bijna elf uur,’ zegt ze. Rover tuurt nog eens goed in de verte. Ziet hij daar iets? Hij kijkt nog eens, en ja, er lijkt iets te bewegen in de verte. ‘Ik zie de boot!’ roept hij blij. Simone kijkt ook en jawel, ook zij ziet het puntje van de boot van Sinterklaas. ‘Daar komt hij!’ Ze is blij en zit te wiebelen op papa’s schouders, die dat niet erg prettig vindt. Hij houdt haar stevig vast aan haar beentjes, zodat ze er niet af wiebelt. De muzikanten spelen ‘Zie ginds komt de stoomboot..’ en langzaam zien ze de grote boot van Sinterklaas dichterbij komen. De kinderen langs de kade joelen en juichen. Iedereen is zo blij om Sinterklaas weer te zien. Veel kinderen zijn als zwarte piet verkleed. Rover heeft alleen zijn pietenmuts opgedaan omdat hij dat lekker warm vindt. Hij houdt niet zo van verkleden. Simone heeft een heel mooie pietenpak aan onder haar winterjas. Zij vindt het wel heel leuk. Ze heeft zelfs een beetje zwarte schmink op haar gezicht. 

‘Ik zie heel veel pieten en oh, kijk daar, daar staat Sinterklaas!’ Rover springt op en neer van blijdschap, eindelijk ziet hij de Sint op de boot en weet hij zeker dat het goed komt met de cadeautjes dit jaar. Hij heeft een heel lang verlanglijstje gemaakt. Vanavond mag hij zijn schoen zetten en dan gaat de hele lange lijst er in, zodat Sint hem op tijd heeft. Simone heeft geen lijstje gemaakt. Ze is nog te klein om te schrijven en ze weet gewoon niks te vragen! Dat vindt Rover maar raar. Hij heeft altijd zoveel wensen. 

De boot is nu heel dichtbij. Precies waar zij staan zal Sint van de boot af komen. Rover hoopt vurig dat hij dit jaar Sinterklaas een handje kan geven. Dat vindt hij heel spannend, maar hij wil het wel heel graag. Simone en Rover zwaaien uitbundig naar Sinterklaas en alle pieten op de boot. De pieten doen hele rare dingen. Ze klimmen bij elkaar op de nek, staan te dansen en één loopt er op zijn handen. Het ziet er heel vrolijk uit. 

Eindelijk ligt de boot vast aan de kant. Voorzichtig komt Sinterklaas van de boot af. De pieten volgen springend en dansend. De meeste pieten hebben een zak op hun rug hangen. Daar zitten pepernoten in, weet Rover. Hij houdt van pepernoten. Simone ook, maar zij vindt vooral die met chocolade er omheen heel lekker. 

Rover hangt ver over het hek heen, om te kijken waar de Sint blijft. Het duurt lang voordat hij voorbij komt lopen, hij geeft ook bijna alle kindjes een handje. ‘Ik zie hem al, hij is bijna bij ons!’ kraait Simone vanaf papa’s schouders. Rover hangt nog iets verder over het hek, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Ineens valt hij over het hek heen en ligt ie zomaar op de koude stoep. Rover is erg geschrokken maar heeft zich gelukkig geen pijn gedaan. Mama probeert hem te helpen met opstaan, maar het hek zit er tussen, dus dat gaat niet zo gemakkelijk. Ineens staat Sinterklaas naast hem. Rover schrikt zich een hoedje. ‘Zo, jongeman, wat doe jij hier op de stoep?’ Sinterklaas lijkt een beetje boos te kijken en Rover moet bijna huilen. Hij is natuurlijk heel stout geweest, want je moest achter de hekken blijven en nu krijgt hij vast geen cadeautjes! Verlegen zegt hij: ‘Ik ben er overheen gevallen omdat ik u zo graag wilde zien, Sinterklaas.’ Hij durft de Sint niet goed aan te kijken. Dan hoort hij Sinterklaas lachen. ‘Dat is toch helemaal niet erg jongen! Heb je je geen pijn gedaan? Ik ben blij hoor, dat je me zo graag wil zien, nou en hier ben ik dan!’ Rover kijkt op. Dat had hij niet verwacht! Wat is Sinterklaas toch lief! De Sint geeft hem een hand en wenkt Piet om Rover pepernoten te geven. Natuurlijk krijgt Simone ook een hand van de Sint en pepernoten van Piet, want Sinterklaas wist natuurlijk meteen dat Simone Rovers zusje is. ‘Klim maar weer gauw over het hek terug en vergeet niet je schoen te zetten vanavond he jongen, want ik ben benieuwd naar je verlanglijstje hoor!’ Rover is verbaasd, hoe weet Sinterklaas nou dat hij al een verlanglijstje heeft en wel een hele lange?

Rover komt weer veilig achter het hek terecht en vertelt aan mama wat Sinterklaas tegen hem zei. Hij is erg blij dat hij Sinterklaas een hand heeft kunnen geven en wil nu het liefst zo snel mogelijk naar huis om een tekening voor Sinterklaas te maken. Die kan dan vanavond in zijn schoen, bij het verlanglijstje.   

Nicole Martens, november 2016

Eén antwoord op “Hij komt, hij komt….”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.