Jimmy en Sammie

Jimmy is een lief jongetje van bijna 4 jaar. Hij is dol op dieren, maar het meest houdt hij van zijn hond Sammie. Jimmy vindt het heel leuk om met Sammie te gaan wandelen, maar knuffelen met Sammie is ook erg fijn. Sammie is een lieve hond. 

Binnenkort gaat Jimmy naar de grote school, want hij wordt bijna vier. Dat heeft zijn mama verteld. Jimmy heeft nog geen idee of hij dat leuk zal vinden. Hij vindt het in ieder geval reuze spannend. Maar mama heeft gezegd dat hij dan allemaal leuke vriendjes kan maken en dat hij er van alles kan leren. Maar Jimmy wil helemaal niks leren, hij wil lekker spelen met zijn Cars auto’s en zijn trein. En hij wil spelen en knuffelen met Sammie. Gelukkig duurt het nog een paar maanden voordat hij jarig is en kan hij nog fijn thuis blijven en spelen met zijn speelgoed. 

Op een dag is Jimmy bezig om een mooie treinbaan te maken. Samen met zijn vriendje Sem. Jimmy heeft heel veel rails en ook zijn er heel veel treintjes. De leukste vindt hij Thomas, maar hij heeft ook Percy en Gordon en nog veel meer treintjes die bij Thomas horen. Sem en Jimmy leggen een mooie baan met veel wissels en bruggen in de woonkamer. Het altijd een beetje passen en meten en zoeken naar de juiste stukken rails om de baan mooi rond te krijgen. Jimmy vindt dat leuk, maar Sem wil het liefst zo snel mogelijk met de treintjes gaan rijden over de rails. Jimmy’s papa helpt hen een beetje. Eindelijk is de baan helemaal klaar en Sem en Jimmy spelen met de treintjes. Jimmy rijdt met Thomas en Sem is Percy. Als ze net lekker aan het spelen zijn gebeurt er iets raars. Sammie rent ineens hard door de kamer omdat hij een vlieg ziet vliegen. Sammie jaagt graag op vliegen. Maar hij rent dwars over de treinbaan heen en Thomas en Percy worden van de rails af gelopen. Een brug valt om en er zijn stukken rails die los raken. ‘Oh Sammie wat doe je nu?!’ roept Jimmy verschrikt en hij begint hard te huilen. ‘Nou is de hele treinbaan weer stuk. Stoute Sammie!’ Sammie schrikt van het geroep van Jimmy en stormt op Jimmy af, waardoor hij nog meer treinbaan kapot maakt. ‘Ga weg stoute Sammie!’ roept Jimmy snikkend. Ook Sem kijkt beteuterd. Wat is dat nou een rare hond, denkt hij. Papa komt de kamer binnen en ziet wat er gebeurd is. ‘Foei Sammie, dat mag toch niet! Ga jij maar eventjes naar de keuken.’ Sammie loopt met zijn staart tussen zijn poten naar de keuken. Hij lijkt te begrijpen dat hij iets heel stouts heeft gedaan. 

‘Het valt wel mee Jimmy, kom ik help jullie even, dan is de baan zo weer heel.’ En papa begint de rails weer aan elkaar te leggen. Sem raapt de treintjes op maar Jimmy zit nog steeds verdrietig te kijken. ‘Dat doet Sammie nooit!’ snikt hij. ‘Nee, dat klopt, Sammie maakt nooit iets kapot. Misschien zag hij een vlieg vliegen en is hij er achteraan gerend.’ Zegt papa. ‘Ik vind het stom,’ moppert Jimmy. Gelukkig is de treinbaan snel weer heel en kunnen de jongens lekker verder spelen. Maar Jimmy blijft toch een beetje boos op Sammie. Als Sammie even later weer uit de keuken komt, kijkt Jimmy hem boos aan. ‘Dat was niet lief van je Sammie!’ Zegt Jimmy. ‘Nee, dat was hartstikke stout!’ roept Sem. Sammie kijkt heel zielig en loopt voorzichtig naar Jimmy toe. Hij gaat naast Jimmy op de grond liggen en kijkt met vragende oogjes naar Jimmy. Jimmy vindt dat zo lief en kan niet langer boos blijven op de hond. ‘Ach, je deed het vast niet expres,’ zegt hij en hij geeft Sammie een dikke knuffel. 

De jongens spelen nog een hele poos met de treinen en als ze het  beu zijn gaan ze met de auto’s spelen. Ze hebben veel plezier samen en Sammie doet geen stoute dingen meer. 

Nicole Martens, augustus 2017 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.