Lotje en Saar

In een gezellig huis, met een fijn gezin wonen Lotje en Saar. Het zijn twee Franse buldogjes die er schattig uitzien. Ze zijn ook schattig, maar ook erg eigenwijs. Lotje is het meest eigenwijs, ze gaat graag haar eigen gang. Gelukkig hebben ze een lief baasje dat goed voor hen zorgt en hen goed in de gaten houdt. Vaak maken ze een flinke wandeling en mogen Lotje en Saar heerlijk rondrennen. Ze kunnen goed met elkaar spelen en andere honden vinden ze ook erg leuk. Lotje vindt het heerlijk om in het bos te wandelen. Er is daar zoveel te zien en te ruiken. Saar vindt dat ook wel leuk, maar zij houdt er ook erg van om lekker thuis in haar mandje te liggen, of op de bank bij het baasje. Saar is snel tevreden, zij is dan ook al iets ouder dan Lotje. 

Op en dag gaan Saar en Lotje naar het bos. Eerst een ritje met de auto. Lotje vindt het geweldig in de auto, zij weet al wat er gaat komen. Voor Saar is de auto wat minder leuk, zij houdt niet zo van rijden. Al snel komen ze bij het bos. Het baasje maakt de riemen vast en wandelt met Lotje en Saar het bos in. Lotje loopt alleen maar te trekken. Ze is zo blij en wil alles ruiken en zien. Ze kan niet wachten tot ze los mag en heerlijk door de bladeren kan rennen. Even later mogen de hondjes los en vliegt Lotje er vandoor. Saar doet het iets rustiger aan, maar als ze het enthousiasme van Lotje ziet, zet ook zij het op een rennen. Natuurlijk houden ze goed in de gaten waar hun baasje wandelt, want ze willen haar niet kwijtraken. Lotje ziet van alles bewegen en rent overal heen. Ze snuffelt tussen de blaadjes en vindt een mooie tak. Met de tak in de bek rent ze verder. Saar vindt de tak ook leuk en probeert hem van Lotje af te pakken. Lotje vindt dat een leuk spelletje, samen vechten ze om de tak. Wat hebben de hondjes een plezier. Maar dan ziet Lotje een andere hond. Dat is veel interessanter dan de tak en ze rent naar de hond. Het is een grote herder, maar dat maakt Lotje helemaal niet uit. De herder is wel twee keer zo groot als Lotje. Even speelt ze met de herder, maar dan merkt ze toch dat deze hond wel heel groot is. Ze vindt het niet meer leuk en gaat weer op zoek naar Saar. Saar is zoek. Ze ziet Saar nergens. Lotje rent rond, ze snuffelt en snuffelt en kijkt, maar nergens ziet ze Saar. 

Dan maar even terug naar het baasje, denkt Lotje, maar waar is haar baasje nou? Lotje weet wel dat haar baasje nooit zonder haar het bos uit zou gaan, dat voelt ze. Maar nu ziet ze haar echt nergens. Lotje begint te blaffen, een paar vogels vliegen verschrikt op. Blaffend rent Lotje door het bos en probeert intussen een spoor op te pikken van Saar of haar baasje. Dat lukt maar moeilijk en Lotje blaft nog harder. Door haar eigen geluid hoort ze niet dat haar baasje haar roept. Ineens ziet ze Saar achter een boom vandaan komen en Lotje is zo blij! Haar staartje kwispelt druk heen en weer. Saar duikt boven op Lotje. Saar is ook blij en wil spelen met Lotje, maar Lotje wil eerst haar baasje nog vinden om er zeker van te zijn dat ze straks gewoon weer lekker in haar mandje kan liggen en haar eten krijgt. Saar lijkt te begrijpen wat Lotje wil en rent voor haar uit. In de verte ziet ze haar baasje en de kleine buldog loopt nog harder. Van blijdschap springt ze tegen haar baasje op. ‘Waar was je nou?’ vraagt haar baasje. Lotje blaft en piept, maar kan natuurlijk niet vertellen over de Herder en dat ze iedereen kwijt was. ‘Blijf nou maar een beetje in de buurt, Lotje, ik wil je niet graag kwijtraken.’

Dat wil Lotje natuurlijk ook niet en vanaf dat moment blijft ze heel dicht in de buurt van haar baasje. En als ze weer een andere hond tegenkomt, kijkt ze eerst waar haar baasje is, voordat ze zomaar achter de hond aan rent!

Nicole Martens, februari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.